Η ακμή είναι μία παθολογική κατάσταση του δέρματος, κατά την οποία παράγεται περισσότερο σμήγμα. Υπάρχουν πολλές γυναίκες ανάμεσά μας που ταλαιπωρούνται καθημερινά και για ορισμένες από αυτές τα σημάδια ακμής του παρελθόντος, έχουν εγκατασταθεί δυστυχώς και δεν λένε να φύγουν.. Παρότι η ακμή δεν έχει ηλικία, είναι γεγονός ότι εμφανίζεται πιο συχνά στην εφηβεία, όπου οι ορμόνες «χτυπάνε κόκκινο» και ταλαιπωρεί κυρίως όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα χωρίς λύση.. Έτσι και για την ακμή υπάρχει θεραπεία, η οποία υλοποιείται με σειρά από εξειδικευμένα προϊόντα όπως

  • gel & lotion καθαρισμού,

   La Roche Posay Effaclar Purifying Cleansing Gel Pump 400ml:

   gel effaclar

   Avene Cleanance Mat Mattifying Lotion 200ml:

   avene cleanance mat

     • κρέμες σμηγματορρυθμιστικές

   La Roche Posay Innovation Effaclar Duo+ Cream 40ml:

   effaclar duo

     • και προϊόντα στοχευμένα για τα σπυράκια.

   Frezyderm Ac-Norm Spot Care Gel 15ml:

   FREZYDERM

   Είναι αρκετά όμως τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα κατά της ακμής για να θεραπεύσουν την δερματική πάθηση?

   Η απάντηση είναι «Φυσικά κι όχι!». Δεν αρκούν μόνο τα προϊόντα και η σωστή και μεθοδική χρήση αυτών για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.. Βασική αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η πρόληψη.

   Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε λοιπόν και να αποφεύγουμε για να μην μας μείνει «ούτε ένα τοοοοσο δα σημαδάκι..»?

   1. Η συχνότητα που καθαρίζουμε το πρόσωπό μας:

   Οι υπερβολές δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.. Η αλήθεια είναι ότι ένας «υστερικός» καθαρισμός προσώπου, δηλαδή πάνω από 4 φορές την ημέρα, στερεί το δέρμα από βασικά έλαια και το εξωθεί να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, το οποίο συμβάλει στην εμφάνιση της ακμής. Το ιδανικό πλύσιμο είναι τουλάχιστον 2 φορές την ημερά, σίγουρα το πρωί και το βράδυ.

   2. Αγγίζουμε συνεχώς το πρόσωπό μας:

   Πολλές φορές, εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώθουμε, έχουμε την τάση να αγγίζουμε το πρόσωπό μας κατά την διάρκεια της ημέρας. Δυστυχώς όμως αυτή η ασυνήθιστη κίνηση διογκώνει και μεγενθύνει το πρόβλημα, καθώς τα χέρια είναι αδύνατον να είναι πάντα καθαρά και λειτουργούν ως φορέας μικροβίων και κύρια πηγή μολύνσεων.

   3. «σπάμε» τα σπυράκια:

   Αν πειράζετε τα σπυράκια σας και τα "σπάτε" αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μόλυνση και πιθανές ουλές. Αντί να "τα σπάτε" προτιμήστε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας και να τους βάζετε την τοπική αλοιφή που έχει συστήσει ο ίδιος.

   4. δεν αλλάζουμε πετσέτες και μαξιλαροθήκες:

   Είναι πολύ σημαντικό οι πετσέτες του μπάνιου και οι μαξιλαροθήκες να αλλάζουν καθημερινά και να είναι καθαρές καθώς αυτή η συνήθεια θα βοηθήσει να μειωθεί η ακμή. Είναι σίγουρα δύσκολο και χρονοβόρο αλλά αξίζει τον κόπο..

   5. δεν καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ:

   Είναι βασικό να καθαρίζουμε καθημερινά τα πινέλα μας, αμέσως μετά την χρήση τους, καθώς είναι πηγή μολύνσεων. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε πως όλες μας, κι ακόμα περισσότερο οι γυναίκες που πάσχουν από ακμή, θα πρέπει να αποφεύγουμε την εφαρμογή προϊόντων makeup με τα πινέλα των make up artist.. δεν ξέρεις ποτέ ποιά ήταν η προηγούμενη και τι μικρόβια μπορεί να σου μεταφέρει!!