Back to school vol2 λοιπόν.. και μαζί με τον Σεπτέμβρη ήρθαν και οι ψείρες!

Φόβος μικρών και μεγάλων.. Θέμα συζητήσεων και μόνιμων τσακωμών νέων μαμάδων με τις πεθερές τους!

Κορίτσια μου, μην ακούτε τίποτα! Πείτε ναι και μετά πράξτε αυτό που επιβάλλεται για τον 21ο αιώνα!

Αφήστε τα ξίδια και τα ψαλίδια κάτω και αρκεστείτε σε δυο λέξεις: Προστασία και Αντιμετώπιση.

Προστασία:
Επειδή πότε δε ξέρουμε πότε κι εάν θα κολλήσει το παιδάκι μας ψείρες καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Αρχικά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι ψείρες μεταδίδονται από παιδί σε παιδί με την άμεση επαφή αλλά και τη χρήση ίδιων αντικειμένων (χτένες, ρούχα, σεντόνια, πετσέτες κλπ). Οπότε, η απολύμανση και το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες είναι μονόδρομος.
Η πρόληψη είναι λύση! Βάζουμε στο πρόγραμμά μας τον καθημερινό έλεγχο, με τη βοήθεια μια λεπτής χτένας τσεκάρουμε τα βρεγμένα μαλλάκια του παιδιού έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ζωντανές ψείρες ή κόνιδες. 

Με τη βοήθεια ειδικών σκευασμάτων (σαμπουάν, λοσιόν ή σπρέυ) μπορούμε να αποφύγουμε τον ενοχλητικό αυτόν εχθρό που ταλαιπωρεί τα κεφαλάκια των παιδιών μας. Δεν έχουν άσχημη οσμή και είναι δερματολογικά ελεγμένα. Καλό είναι η χρήση τους να ξεκινήσει πριν είναι αργα! Αρκεί μια σωστή έρευνα αγοράς για να ανακαλύψουμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο κάθε παιδί.

Μπορείτε να βρείτε εδώ το κατάλληλο δερμοκαλλυντικό και υποαλλεργικό σκεύασμα που θα σας προστατέψει.. όλους, οικογενειακώς, από τον εισβολέα του Σεπτέμβρη!

> Δική μας πρόταση είναι το  Pharmasept X-Lice Cologne Προληπτική Αντιφθειρική Λοσιόν 100ml

pharmasept kids


Αντιμετώπιση:
Στην περίπτωση όπου δεν προλάβουμε και οι ψείρες εισβάλουν στο κεφαλάκι του παιδιού μας, μην πανικοβληθείτε! Η αντιμετώπιση είναι εύκολη και γρήγορη! Με έναν συνδυασμό σαμπουάν, λοσιόν και σπρέυ, η εξόντωση θα είναι άμεση! Το θέμα είναι να γίνει με πρόγραμμα και σωστά προϊόντα.

Τρόπος εφαρμογής:

Ο τρόπος εφαρμογής της θεραπείας είναι πάνω κάτω ο ίδιος, αλλά επειδή κάθε προϊόν έχει τις οδηγίες του, καλό είναι να τις διαβάζουμε πριν την εφαρμογή.

Τα βασικά βήματα όμως έχουν ως εξής:
βήμα 1ο: Ψεκάζουμε το τριχωτό της κεφαλής και περιμένουμε αναλόγως το χρόνο που γράφει το κάθε προϊόν.
βήμα 2ο: Ξεβγάζουμε με νερό.
βήμα 3ο: Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τούφες και χτενίζουμε 2 με 3 φορές με ειδική χτένα.
βήμα 4ο: Συνεχίζουμε τη θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε προϊόντος.
βήμα 5ο: Δε χρησιμοποιούμε άλλα προϊόντα μαλλιών όπως μαλακτικές κρέμες ή προϊόντα
styling. Δε στεγνώνουμε με πιστολάκι γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εξάπλωση των ψειρών. Τέλος Δεν βάζουμε ξύδι!

*Όσο αφορά τα μωρά, η διαδικασία αλλά και τα προϊόντα διαφέρουν. Καλό είναι να απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας για να είστε σίγουροι για τη σωστή και αποτελεσματική θεραπεία.

Προσοχή!

◦ Μην ξεκινάτε θεραπεία αντιμετώπισης χωρίς να είστε σίγουρη για την ύπαρξη ψείρας.
Μην εμπιστεύεστε
no name σκευάσματα, μπορεί να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα.
Ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα.
Κρατήστε σταθερό πρόγραμμα για όσες μέρες χρειαστεί η θεραπεία.
◦ Ρωτήστε τα παιδιά σας πώς αισθάνονται και πραγματοποιείστε καθημερινό έλεγχο στο κεφαλάκι τους.
Συνεχίστε την εφαρμογή των σαμπουάν και αφού διώξετε τους ανεπιθύμητους αυτούς επισκέπτες.
Οι ψείρες δεν είναι ταμπού. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ψείρες στο παιδάκι σας, ενημερώστε άμεσα το σχολείο του, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση.
Οι ψείρες πάνε και στα βαμμένα μαλλιά.
Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των ψειρών, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα ειδικά για αυτές τις καταστάσεις.
◦ Οι ψείρες δεν κοιτούν καθαρό ή βρώμικο κεφάλι. Οπότε μην ρίχνετε τις ευθύνες εκεί.

> Δική μας πρόταση είναι το Frezyderm Lice Free Set Sampoo & Lotion & Toothed Comb 2x125ml

https://www.itscaretime.gr/mama-moro/kathimerini-frontida/antiftheirika/frezyderm-lice-free-set-sampoo-lotion-toothed-comb-2x125ml.html

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος είναι εκείνος ο οποίος θα σας συμβουλεύσει σωστά και θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε!

Bonus Track
Οι ψείρες είναι διάφανες και έχουν την τάση να εμφανίζονται κυρίως στα πιο ζεστά σημεία του κεφαλιού όπως πίσω από τα αφτιά και πάνω από τον αυχένα. Έχουν μήκος 3 με 4 χιλιοστά και τρέφονται με ανθρώπινο αίμα.
Η διάρκεια ζωής μιας ψείρας είναι περίπου ένας μήνας. Στο διάστημα αυτό, η κάθε ψείρα γεννά πάνω κάτω 10 κόνιδες(αυγά). Οι κόνιδες χρειάζονται γύρω στις δυο εβδομάδες για να γίνουν ψείρες και να αρχίσουν να γεννούν τα δικά τους αυγά.

Ακόμα, μέσα από το άρθρο "Back to school vol1: Πίσω στα θρανία!" θα μάθετε τα πάντα για την επιστροφή του παιδιού σας στο σχολείο!

Βρείτε εδώ γρήγορα & εύκολα, μία λίστα με τα απαραίτητα για το πολυσυζητημένο back to school..